Webwinkel starten: hoe pak je dat aan?

De beslissing is genomen: je gaat een webwinkel starten. Een webshop is geen kleine stap en als je succes wilt boeken met e-commerce, dan pak je het starten van een webshop maar beter strategisch en weloverwogen aan. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we je alvast een heleboel tips mee om succesvol een webwinkel in de lucht te krijgen en te runnen.

Webshop Starten

Bepaal de doelgroep van je webwinkel

Misschien heb je al een fysieke winkel en is je doelgroep helder, maar net zo goed start je van nul en focus je je zuiver op een webshop. Heb je al producten en of diensten, dan is het belangrijk om de juiste doelgroep te bepalen. Als je niet weet wie je eindklant is, of waar ze belang aan hechten, is het moeilijk om een succesvolle webwinkel van de grond te krijgen. Tijdens het hele proces van het opstarten van een webwinkel, moet je steeds je klant in het achterhoofd houden. Hij/zij is immers degene die je rekeningen gaat betalen. Probeer je klanten te definiëren, te vatten en breng in kaart welke noden jouw producten en/of diensten invullen. Communiceer ook steeds in voordelen en niet in technische kenmerken. Een trucje dat je heel wat klanten kan opleveren.

Zorg voor een branding, een goede domeinnaam en een eigen identiteit

Face it: er zijn miljoenen webshops, dus je geeft klanten maar beter een reden om in jouw webwinkel te shoppen. Een geschikte naam voor je webshop is een belangrijke eerste stap. Die moet immers voor herkenbaarheid gaan zorgen. Heb je al een naam omdat je een fysieke business hebt, dan kun je deze overnemen, maar dat hoeft niet. Kies ook een naam, waarvan de domeinnaam nog vrij is. Leg deze domeinnaam, jouw plaatsje op het web, ook zo snel mogelijk vast. Op de website van DNS kun je checken welke .nl, .be of .com domeinnamen er nog vrij zijn. Houd de url van je webwinkel makkelijk. Klanten moeten je naam vlot kunnen onthouden en intypen. Hoe makkelijker vindbaar, hoe beter de verkoop, wees daar maar zeker van. Kort en krachtig is het credo, hoe minder er ingetikt moet worden, hoe kleiner de kans op fouten.

Ook een eigen branding om tussen de massa uit te springen is essentieel. Niet alleen geef een eigen logo en huisstijl een ‘smoel’ aan je webshop, het oogt ook een stuk professioneler. Zeker in e-commerce is vertrouwen essentieel. Een professionele grafisch ontwerp of webontwerper met grafische skills, is zeker geen overbodige luxe. Maar verlies ook zeker de teksten op je webshop niet het oog. Niet alleen moeten deze SEO-proof zijn, ze moeten potentiële klanten ook enthousiasmeren en over de streep trekken.

Deze basisstapjes zijn essentieel en doe je voordat je iemand aanstelt die je webwinkel gaat bouwen. Bij het starten van een webwinkel komt dus wel wat kijken. Een gedegen en financieel businessplan kan bij het starten van een (grote) webshop ook nuttig blijken. Zo heb je voor jezelf iets om op terug te vallen.

Kwalitatieve leveranciers

Een webwinkel moet een onberispelijke reputatie hebben. Weet dat je leveranciers voor een groot stuk mee die reputatie bepalen. Kwalitatieve leveranciers die hun afspraken nakomen zijn dan ook broodnodig. Werk samen met de juiste partners en kijk verder dan enkel de prijs. Vaak kunnen ze je werking of webwinkel ook op een andere manier ondersteunen. Durf geregeld het gesprek met je leveranciers aangaan en benoem struikelblokken en/of pijnpunten. Soms kan je beter net iets meer betalen, maar bijvoorbeeld voor de optie van dropshipping kiezen. Zo houd je onderaan de streep misschien wel meer over.
Kies een websiteplatform

Webshops komen in alle mogelijke maten en vormen. Van volledig op maat gemaakt, tot bestaande systemen die je beperkt kunt aanpassen. De keuze is aan jou en elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen. Informeer je in elk geval grondig, lees je in en zorg dat je voor een futureproof oplossing gaat. Een webwinkel starten kun je met een site op maat in bijvoorbeeld WordPress, Drupal of Magento. Er zijn tal van CMS-systemen waarin je een webshop kunt laten bouwen. Dat dit gepaard gaat met een vaak net iets duurder prijskaartje is gezien het maatwerk en de eindeloze mogelijkheden niet onlogisch.

Maar er zijn ook eenvoudigere manieren om een webshop te starten. Bij systemen als shopify kun je zelf een beperkt aantal aanpassingen doen in de layout, voer je je producten in en ben je quasi vertrokken. Professionele hulp en ondersteuning bij het kiezen van het platform om je webwinkel te starten, kan zeker een meerwaarde vormen.

Trek voldoende tijd uit om je websiteplatform te selecteren. Vaak ga je hier toch jaren mee door en het zou zonde zijn om al snel tegen beperkingen en limieten aan te botsen en weer enkele stappen terug te moeten zetten. Vaak moet je dan ook nog eens bijkomend investeren, wat ook weer aardig wat marge scheelt.

Betalingen ontvangen en leveren

Een ander belangrijk aspect als je een webwinkel start is het faciliteren van betalingen en het leveren van de goederen. Bij dit betaalproces en de logistiek van het leveren komt best wat kijken.

Leveren

Uiteraard kun je zelf gaan leveren of kun je klanten hun goederen laten oppikken, maar begint je webshop te draaien, dan bots je als snel tegen je limieten aan. Een geschikte logistieke partner, koeriersdienst of een fulfilment partner die dit van je overneemt, is dan geen overbodige luxe. Er zijn heel wat spelers op de markt en je goed informeren en vergelijken loont. Lever je enkel in België, ga je wereldwijd en wat moeten mensen betalen om goederen geleverd te krijgen? Stel jezelf en je partners heel wat vragen. Trouwens heel wat bedrijven leveren niet enkel, maar nemen ook het verpakken op zich. Durf ze gerust tegen elkaar uitspelen en kijk verder dan enkel de levering. Wat met het terugsturen van goederen, beschadigde goederen. Heel wat platformen werken met geprefereerde en geïntegreerde partners, dus hier heb je vaak wat minder speelruimte. De leveringskosten kunnen aardig opleveren, ga dus niet over één nacht ijs als je niet al je marge wil prijsgeven.

Dropshipping?

Misschien heb je de term dropshipping al eens horen vallen? Bij sommige producten kan dit ook een optie zijn. Concreet verkoop je hier producten in je webwinkel, die je niet fysiek in je bezit hebt. Je gaat de producten dan ook niet zelf verzenden, maar wel je fabrikant of leverancier. Op die manier heb je minder logistieke zorgen, minder kapitaal nodig en hoef je geen (groot) magazijn te hebben. Bovendien kun je als je je webwinkel start, quasi een ongelimiteerd aantal producten verkopen. Anderzijds heb je wel minder vat op de klanttevredenheid, heb je de levering niet in de hand en heb je geen band met je klant. Uiteindelijk ben jij ook de verantwoordelijke voor de klant en komen klachten bij jou terecht.

Vaak wordt dropshipping ingezet voor heel ‘basic’ producten en/of commodities. Maar wie weet is het ook mogelijk om duidelijke afspraken te maken met je leverancier en zo de kosten en zorgen te drukken?

Een online betalingssysteem

Ook op het vlak van betalingssystemen zijn er wel wat opties. Het feit dat klanten makkelijk en op verschillende manieren kunnen betalen, is essentieel. Vergelijk verschillende opties als Stripe, Adyen, Mollie en andere met elkaar. Bekijk ook zeker de commissies even die je moet afstaan om de betalingen te faciliteren. Vaak ga je een vast maandelijks bedrag betalen, met daar bovenop een commissie per transactie.

Kies een professionele partner voor het bouwen van je website

Een webwinkel starten wordt al vaak heel technisch. Heb je daar geen kaas van gegeten? Ga dan in zee met een professionele partij. Een e-commerce partner die met je meedenkt, snapt waar je naartoe wil en het vervolgens realiseert, daar heb je nood aan. Kies dan ook doelbewust voor een ervaren partner die thuis is in webshops en webwinkels. Bespreek duidelijk de voorwaarden en onthoud: het laten bouwen en starten met een webwinkel is één ding, je moet je shop ook online in de markt zetten. Ook hier kan je webbouwer je misschien een handje bij helpen? Anders is een bijkomende partner die thuis is in digitale marketing zeker een must.

Doe je liever alles zelf en wil je op je eentje je webwinkel starten? Kies dan voor een bestaand systeem waar je enkel maar je producten in moet laten lopen en enkele instellingen en voorkeuren aanpassen. Anders beland je gegarandeerd in een straatje zonder einde en komt er van je webshop weinig in huis.

Zorg dat je webwinkel gebruiksvriendelijk is

Allerhande toeters en bellen zijn leuk, maar zorg dat je webshop vooral gebruiksvriendelijk is. Het draait om sales en dat moet je zo makkelijk mogelijk maken. Zorg voor logische categorieën, geef voldoende informatie en maak elke stap in het bestelproces zo evident en makkelijk mogelijk. Durf je eerste gebruikers en klanten ook te bevragen over hoe ze je webwinkel ervaren en wat er beter kan. Op die manier kan je wel starten, maar aan het gebruiksgemak blijven sleutelen. Weet dat grote spelers als Bol.com en Coolblue nog dagelijks aanpassingen aan hun webshops doorvoeren om deze makkelijker en beter te maken.

De letters van de wet

Starten met een webwinkel kan redelijk snel, maar verlies zeker ook de wetgeving niet uit het oog. Ook een webshop heeft regels na te leven en je moet er een heel aantal op je website vermelden. Zorg voor glashelder algemene voorwaarden, een cookie-policy, een privacy beleid en zorg dat alle wettelijke gegevens zoals je BTW-nummer vermeld worden. Ben je niet zeker, laat je dan door een jurist bijstaan. Zo voorkom je heel wat ongemakken moest er toch iets mislopen. Online, nog meer dan offline, is je reputatie heilig.

Zet je webshop in de markt

We hebben het al aangehaald: een webwinkel starten is leuk, maar het publiek moet je webshop ook kunnen vinden! Een leuke lanceringsactie valt zeker aan te bevelen. Wees origineel en creatief, maar pieker niet te lang over het uitvinden van het warm water. Een welkomstkorting doet het nog altijd uitstekend.

Je webshop kan niet zonder online marketing om verkeer naar je website te genereren. Scoren in Google is daarbij ontzettend belangrijk. Mik op de eerste pagina, want heel veel mensen kijken niet verder. Professionals in digitale marketing kunnen je op het vlak van SEA en SEO ongetwijfeld bijstaan. Ook actief zijn en adverteren op de sociale media biedt opportuniteiten. Dit zijn maar enkele van de mogelijkheden die je hebt om je startende webwinkel onder de aandacht te brengen en te houden.

Evalueer en stuur bij

Een webwinkel starten en runnen is geen eindig proces. Met een webshop moet je elke dag bezig zijn. Je prestaties monitoren, evalueren en bijsturen is dan ook nodig. Hoe korter je op de cijfers zit en hoe beter je je klanten begrijpt, hoe succesvoller je webwinkel. Leg jezelf doelstellingen op en kijk continu wat er beter kan. De concurrentie is online moordend, je blijft je collega’s dus maar beter een stapje voor.

Typische valkuilen bij het starten van een webwinkel

Er zijn heel wat succesvolle webshops, maar een heel aantal zijn ook gefaald. Gelukkig vallen hier lessen uit te trekken. Wij zetten alvast ook nog enkele typische valkuilen voor je op een rijtje. Zo kun je deze met gemak omzeilen.

Valkuil 1 l Alles zelf willen doen

Heel wat starters met een webwinkel willen alles zelf doen. Weet echter dat zowel tijd als skills beperkt zijn. Soms kan het voordeliger en efficiënter zijn om dingen uit te besteden of te rekenen op professionals die zich al bewezen hebben. Door slim te delegeren kun jij je focussen op je producten, diensten en service. Je kunt wel uren aan technische materie spenderen, maar daarmee raken je spullen nog niet verkocht.

Valkuil 2 l Voorraadbeheer

Ook bij een webwinkel kost voorraad geld. Beperk deze en laat je niet verleiden tot het hanteren van een enorme stock. Soms is het beter om uitverkocht te zijn. Schaarste doet ook verkopen.

Valkuil 3 l Weinig of niet investeren in online marketing voor je webwinkel

Je webshop bekend maken en in de markt zetten is ontzettend belangrijk. Online marketing is essentieel. Investeer in SEO, bekijk Google Ads en ook e-mailmarketing werkt nog steeds. Denk goed na over je online marketing en haal er professionele hulp bij. Deze investering verdient zich in geen tijd terug.

Valkuil 4 l Geen interesse is cijfers

Bij een webwinkel is het credo ‘meten is weten’ nog meer dan anders van toepassing. Zonder inzicht in de cijfertjes kom je in de problemen. Zorg dat je weet wat je conversie is, stel Google Analytics goed in en zorg dat je statistieken hebt. Zonder de juiste cijfers vaar je blind.
Meer weten over het starten van een webwinkel?

Start jouw webshop

Zelf een webshop starten en kan je wel wat advies en ondersteuning gebruiken van professionals? Geef ons een seintje en we bekijken graag samen met jou, hoe we ook van jouw webshop een succes kunnen maken.