Webshop laten maken in Utrecht

Flexibele webshop software nodig voor jouw onderneming? ShapedFrame is de e-commerce oplossing in Utrecht. Het meest flexibele framework gebaseerd op Magento 2.

Webshop laten maken utrecht

Soorten webshops

Als hedendaagse ondernemer is het belangrijk om te investeren in jouw online aanwezigheid. Of je nu webinars geeft of cursussen aanbiedt, producten levert aan diverse bedrijven of een eigen winkel hebt: een webshop geeft jouw onderneming een extra dimensie en bevordert de bereikbaarheid van jouw diensten en producten. Maar een goede webshop begin je natuurlijk niet zomaar. Het is belangrijk om inzicht te hebben in jouw klanten, jouw diensten en de huidige markt. Want wat soort webshop kies je eigenlijk? En hoe kun je een webshop laten maken in Utrecht?

Bij het opstarten van een webshop is het belangrijk om helder voor ogen te hebben wat voor type webwinkel voor jou geschikt is. Heb je een bedrijf met veel verschillende producten of ben je een zzp’er met diverse diensten die klanten kunnen afnemen? Of ben je misschien een ondernemer die cursussen en seminars aanbiedt? Iedere business heeft weer andere behoeften en een ander type klant. Daarom is het goed om te weten welke soorten webshops er zijn en welk type geschikt is voor jou en jouw ondernemingsplannen.

Webshop met eigen voorraad

De webshop met eigen voorraad is het meest voorkomende soort webshop. Dit betreft een online shop met een specifiek assortiment dat al op voorraad is ingekocht bij de fabrikant, groothandel óf zelf zijn gemaakt. De voorraad is in eigen beheer en is opgeslagen in de winkel, in het magazijn of bij een distributeur. Wanneer een klant een bestelling plaatst, verzend jij als ondernemer de producten zelf of geef je het akkoord op de verzending.

Er zijn veel soorten webshops met eigen voorraad. Het meest bekende type is wellicht het online warenhuis. Grote ketens die online producten aanbieden kennen we allemaal. Deze ondernemingen bieden een zeer uitgebreid assortiment aan. De voorraad beheren ze zelf in magazijnen. Natuurlijk zijn er ook kleine webshops met een divers assortiment en niche webshops. Een niche webshop is een online winkel die gespecialiseerd is in een specifiek onderwerp. Het aanbod is minder breed, maar vaak wel erg gespecialiseerd en uitgebreid. De niche webshop trekt een specifieke doelgroep aan terwijl een algemene webshop of online warenhuis juist een groot publiek kan bedienen.

Groothandel

Natuurlijk zijn er ook andere soorten webshops buiten de eerder genoemde webshops met eigen voorraad. Zo zijn er online ook veel groothandels actief. Dit zijn aanbieders die niet de consumenten, maar juist de zakelijke markt bedienen. Diverse andere winkels, webshops en ondernemers kopen hun benodigdheden bij de groothandel. Deze groothandel kan de producten zelf produceren, maar ook op grote schaal inkopen in binnen- of buitenland. Vanuit hun magazijn leveren ze de producten aan de zakelijke markt

Dropshipping webshop

De laatste jaren is dropshipping erg in populariteit toegenomen. We spreken van dropshipping wanneer een aanbieder producten verkoopt die juist niet uit eigen voorraad komen. Na bestelling via de webshop worden de producten direct bij de leverancier besteld en deze levert de producten vervolgens direct aan de klant. De dropshipper is hierbij de tussenpersoon en de klantenservice van het bedrijf. Een ondernemer kan zo een webshop runnen zonder magazijn, eigen voorraad en hoge opstartkosten.

Affiliate webshop

Naast dropshipping webshops zijn ook affiliate webshops aan het toenemen in populariteit. Een affiliate webshop maakt gebruik van affiliate links naar andere platformen om inkomsten te genereren. Jouw webshop linkt door naar een leverancier of winkel waar het product besteld kan worden en jij als ondernemer krijgt een bepaald percentage van de omzet. Met een affiliate webshop hoef je geen eigen betaalsysteem en check-out te realiseren. Bovendien hoef je ook niet te werken met een eigen voorraad of een eigen klantenservice. Dit houdt de startkosten voor een webshop laag en minimaliseert de te investeren tijd.

De voordelen van een webshop

Als je een webshop wilt starten en wilt laten maken in Utrecht, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor type webwinkel je wilt creëren. Door het opstellen van een plan, kun je helder voor ogen krijgen wat je wilt bereiken en wat de voordelen zijn van een webshop voor jouw specifieke onderneming.

Voordelig

Het starten van een webshop is relatief voordelig voor een ondernemer. Omdat de activiteiten voornamelijk online plaatsvinden, is er geen noodzaak voor een fysieke winkel of een bezoekadres. Hiermee spaar je veel vaste maandelijkse kosten uit. De kosten voor het maken van een webshop zijn vaak eenmalig een investering en de terugkerende kosten voor een domein, hosting en support zijn relatief laag.

Flexibel

Veel ondernemers starten een webshop omdat het een ontzettend flexibele manier van ondernemen is. Een webshop runnen kan altijd en overal. Je bent niet langer meer gebonden aan vaste werktijden en je kunt op elke plaats ter wereld jouw onderneming runnen.

Globaal

Met een webshop kun je klanten van over de hele wereld bereiken zonder enige moeite. In een mum van tijd wordt jouw lokale bedrijf ineens ontzettend interessant voor potentiële klanten buiten jouw bekende cirkel en netwerk.

Snelheid

In vergelijking tot het beginnen van een fysieke winkel is het opstarten van een webshop heel snel gebeurd. Met de juiste hosting en website ontwikkelaar kun je snel en naar tevredenheid een webshop laten maken in Utrecht. Binnen een mum van tijd ben jij online en klaar om klanten te verwelkomen.

Extra verkoopkanaal

Veel ondernemers gebruiken een webshop als handig extra verkoopkanaal naast de reguliere praktijk. Door online aanwezigheid kun je jouw klantencirkel flink uitbreiden en de reeds bestaande klanten voorzien van extra service en bereikbaarheid.

Kostenbesparing

Een webshop kan ook een goede kostenbesparende maatregel zijn voor jouw business. Door de automatisering van het verkoopproces bespaar je tijd én geld. Er zijn minder manuren nodig voor dezelfde werkzaamheden en het proces van online bestellen is voor zowel de klant als de verkoper zo efficiënt mogelijk.

Marketing

Met een webshop creëer je ook een heel nieuw scala aan marketingmogelijkheden voor jouw bedrijf. De online wereld biedt talloze mogelijkheden om nieuwe klanten te werven en klanten aan jou te binden. Maar ook in de webshop zelf is het mogelijk om te werken met cross-selling en upselling om de omzet effectief te verhogen.

Statistieken

Jouw webshop geeft je, meer dan ooit, inzicht in jouw klanten en doelgroep. Door de statistieken van jouw webshop te bestuderen, ontdek je precies welke mensen jouw platform bezoeken. Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen? Volwassenen of kinderen? Studenten of zakenmensen? En waar zijn ze naar op zoek? Je krijgt precies inzicht in het koopgedrag van jouw klant en zo kun je jouw aanbod en webshop nog effectiever maken.

Een webshop laten maken in Utrecht

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van een webshop en wil je graag een webshop laten maken in Utrecht? Dan ben je bij de experts van ShapedFrame in goede handen. ShapedFrame heeft jarenlange ervaring met zowel e-commerce oplossingen als e-commerce marketing. Door gebruik te maken van een Magento 2 framework kunnen ze voor iedere ondernemer het ideale online platform creëren.

Magento 2 is een webshop platform dat onderdeel is van Adobe. Het is één van de meest gebruikte webshop platformen van Nederland en wordt ingezet door diverse grote partijen. Door de veelzijdigheid kun je het platform helemaal naar eigen behoefte inrichten, personaliseren en optimaliseren. Het platform is erg veelzijdig en geschikt voor elk type ondernemer. Met de expertise en ervaring van ShapedFrame kun je met Magento jouw droomwebshop realiseren. Zo ben je verzekerd van de beste online ervaring voor jouw onderneming en jouw klant.

Kwalitatieve, gratis trials. Dat zit in ons DNA.