Webshop laten maken in Amsterdam

Flexibele webshop software nodig voor jouw onderneming? ShapedFrame is de e-commerce oplossing in Amsterdam. Het meest flexibele e-commerce framework gebaseerd op Magento 2.

E commerce Magento Specialist

Een webshop beginnen

Als je een webwinkel gaat beginnen, is het belangrijk om het goed aan te pakken. Natuurlijk kun je een webshop openen en al gaandeweg leren en ontdekken, maar als je van jouw webwinkel een succesvolle onderneming wilt maken, is het belangrijk om het vanaf het prille begin goed aan te pakken. Als je een webshop begint, is het raadzaam de volgende zaken goed te regelen.

Of je er nu al jaren van droomt of het ziet als een praktische uitbreiding van jouw bestaande business: een webshop starten is altijd een goed idee. Steeds meer mensen gebruiken het internet om hun boodschappen, kleding, boeken, speelgoed, interieur en spellen te kopen. En we kiezen massaal voor webinars, online cursussen, werken op afstand en het lezen van digitale boeken. Ons online leven speelt een steeds grotere rol en slimme ondernemers springen hierop in. Een webshop biedt een ondernemer mogelijkheden tot het bereiken van een groter publiek, het besparen van kosten en tijd en natuurlijk het aanbieden van producten en diensten op een geheel nieuwe manier. Wij leggen uit wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een webshop en hoe je een webshop kunt laten maken in Amsterdam.

Complete Magento 2 Solution

Research

Als je als ondernemer een webwinkel begint, is het belangrijk om goede research te doen naar de branche, het huidige aanbod en de concurrentie. Het aanbod aan webwinkels is al ruim en er is dus een grote kans dat er al aanbieders zijn binnen de markt waar jij je in begeeft. Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad, maar teveel aanbieders binnen hetzelfde domein kan teveel van het goede zijn en slecht voor jouw zaken zijn. Door goede research te doen, krijg je een idee van de partijen die actief zijn op de markt, het huidige prijsniveau én de factoren waarmee jij je kunt onderscheiden.

Ondernemingsplan

Elke ondernemer start met een ondernemingsplan bij het opstarten van een bedrijf. In een ondernemingsplan staan de doelstellingen, methoden en plannen voor de onderneming uitgewerkt tot in detail. Door de tijd te nemen voor een uitgebreid ondernemingsplan, weet je precies wat je gaat doen en hoe je dit kunt bereiken. Een ondernemingsplan is vaak ook nodig voor het aanvragen van financiering voor jouw bedrijf.

Bedrijfsnaam

Als je een onderneming begint, heb je natuurlijk een pakkende en veelzeggende bedrijfsnaam nodig. De naam van jouw bedrijf is tenslotte vaak de eerste kennismaking en je wilt dat de naam kracht uitstraalt en iets zegt over jou als ondernemer of over jouw bedrijf. Heb je al een lopende onderneming, dan is het bedenken van een bedrijfsnaam geen obstakel meer. Toch zul je, met of zonder bestaande bedrijfsnaam, je moeten buigen over het claimen van een domeinnaam. Zonder domeinnaam tenslotte geen webshop. Idealiter kies je een domeinnaam die past bij jouw bedrijfsnaam en die niet teveel verwarring zaait of concurrentie heeft. Zo creëer je een herkenbare en betrouwbare webshop. Helaas zijn veel domeinnamen reeds in gebruik en kan het best een uitdaging zijn om een domeinnaam te claimen. Neem hier dus goed de tijd voor en claim eventueel ook direct soortgelijke domeinnamen om de concurrentie en mogelijke typosquatters voor te zijn.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

De eerste stap van veel ondernemers is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel regelen. Door je hier in te schrijven, begin je officieel aan jouw bedrijf. Je ontvangt een KvK-nummer en een btw-nummer waarmee je zaken kunt doen. Als je al een bestaand bedrijf hebt, en de webwinkel dus een uitbreiding is van deze activiteiten, is de inschrijving vaak al geregeld. Toch kan het lonen om de inschrijving bij te laten werken in het register.

Bepaal de doelgroep

Het is voor elke ondernemer essentieel om zijn of haar doelgroep te definiëren. Door helder voor ogen te hebben wie jouw klant is en wat jouw klant wil, vergroot je jouw succes op de markt. Een doelgroep is niets meer of minder dan een groep mensen die een aantal kenmerken gemeenschappelijk hebben. Voor iedere organisatie verschilt het welke kenmerken bepalend zijn voor de interesse in een specifieke dienst of product. Factoren als leeftijd, geslacht, inkomen, opleidingsniveau, interesses, cultuur en levensfase kunnen hierin een grote rol spelen. Deze factoren gecombineerd creëren jouw ultieme doelgroep.

Online veiligheid en regelgeving

Als je een webshop gaat maken, of een webshop laat maken in Amsterdam, is het belangrijk om het platform te laten voldoen aan alle huidige wet- en regelgevingen. Privacy is tegenwoordig ontzettend belangrijk en zowel fysieke als online winkels moeten voldoen aan een aantal eisen om de veiligheid en de privacy van hun bezoekers te kunnen garanderen. Dit alles staat vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel AVG genoemd. Voor online ondernemers houdt dit onder andere in dat het platform de privacy en veiligheid van de bezoeker moet waarborgen door middel van een beveiligde verbinding, een SSL-certificaat, veilige betalingsmogelijkheden en algemene voorwaarden en een privacyverklaring die openbaar zijn gemaakt op de website.

Keurmerken

Om de veiligheid van jouw klanten te garanderen en vertrouwen te wekken, is het raadzaam om te investeren in een webshop keurmerk. Deze keurmerken zijn tot stand gekomen om de online veiligheid van klanten te waarborgen. Ze communiceren dat de aangesloten webshops aan specifieke voorwaarden voldoen om de klant veilig te laten winkelen. Populaire keurmerken voor webshops zijn de Thuiswinkel Waarborg en het Webshop Keurmerk. Door deze keurmerken zichtbaar op jouw website te plaatsen, geef je direct een gevoel van vertrouwen aan bezoekers. Vooral als startende ondernemer kan dit heel waardevol zijn.

Hosting

Zonder hosting geen webshop. De hosting is dus zeker iets dat goed geregeld moet zijn in dit proces. De hosting is waar jouw webshop op de server staat. Deze partij is dus verantwoordelijk voor de verbinding en de bereikbaarheid van jouw website. Dat is geen onbelangrijke taak dus kies zeker voor een betrouwbare hostingpartij en een hostingpakket die aan jouw eisen voldoet. Een grote webshop heeft logischerwijze een uitgebreider hostingpakket nodig dat een kleine webshop. Bovendien is de bereikbaarheid en service van de hostingpartij ook niet onbelangrijk. Bij een storing wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden en jouw website weer in de lucht hebben.

Webshopsoftware

Je hebt een domein en je hebt de hosting geregeld. Nu is het tijd om de webshop daadwerkelijk op te bouwen. Om een website te creëren, is een goed platform en het nodige inzicht onmisbaar. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt ook een webshop laten maken. Door een professional in te schakelen in deze stap van het proces, verzeker je jezelf van de beste kwaliteit webshop voor jouw zaken.

Een webshop laten maken in Amsterdam

Heb je de eerste stappen naar jouw webshop al gezet en ben je nu op zoek naar een ontwikkelaar om jouw platform vorm te geven? Dan ben je bij ShapedFrame aan het juiste adres om een webshop te laten maken in Amsterdam. ShapedFrame is gespecialiseerd in e-commerce marketing en e-commerce oplossingen voor B2B en B2C en heeft jarenlang ervaring met het ontwikkelen van webshops voor klanten.

Bij ShapedFrame wordt gebruik gemaakt van Magento 2 om het online platform te ontwikkelen. Magento is onderdeel van Adobe is één van de meest gebruikte e-commerce platformen in ons land. Door de veelzijdigheid is Magento bij uitstek geschikt voor het creëren van jouw unieke online platform. Met jouw input en de expertise van ShapedFrame realiseer je in een mum van tijd het ideale online platform voor jouw business.

Kwalitatieve, gratis trials. Dat zit in ons DNA.