HomeEen webshop laten maken

Een webshop laten maken

Voor veel ondernemers is het ontzettend lucratief om ook online actief te zijn. Steeds meer mensen kiezen voor online shoppen om hun kleding, boeken, boodschappen, cadeaus en huisaccessoires aan te schaffen. En waarom ook niet? Online shoppen is ontzettend eenvoudig. Je vindt alles wat je kunt wensen in slechts een paar muisklikken vanuit het gemak van je luie stoel. Je winkelt zonder problemen in binnen- en buitenland en ontdekt zo wat de wereld allemaal te bieden heeft. Je kunt bovendien snel prijzen en beoordelingen met elkaar vergelijken en de meeste webshops leveren hun producten binnen één of enkele dagen aan huis. Geen enkele moeite voor de klant en volop efficiëntie voor de webwinkeleigenaar. Het loont dus zeker om een webwinkel te maken als verlenging van jouw bestaande bedrijf of als op zichzelf staande onderneming. Een succesvolle webwinkel starten vereist echter wel de nodige kennis en inzichten. Maar geen zorgen: wij helpen je op weg!

Complete Ecommerce oplossing Magento2

Een webwinkel maken

Een webwinkel maken is mogelijk voor iedereen. Het is dan ook logisch dat het aantal webshops nog jaarlijks blijft groeien. Vooral binnen de sectoren fashion en non-food is de groei jaarlijks aanzienlijk. Maar ook de foodsector is aan een flinke online opmars bezig. Helaas is lang niet iedere ondernemer even goed voorbereid en sneuvelen veel van deze shops binnen de eerste jaren na de start. Om te voorkomen dat dit bij jouw online business gebeurt, is het verstandig om elke stap van het proces van het opstarten van een webwinkel goed te plannen en te overdenken. Voor je een goedlopende webwinkel hebt, zul je de volgende stappen namelijk succesvol moeten doorlopen.

Ecommerce oplossing

Inschrijving Kamer van Koophandel

Elke onderneming in Nederland staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dit is voor veel ondernemers dan ook de logische eerste stap in het proces van het opzetten van een eigen onderneming of webshop. Het moment van inschrijving bij de Kamer van Koophandel wordt gezien als het officiële begin van jouw bedrijf en verschaft een KvK-nummer en een btw-nummer. Hiermee kun je officieel zakendoen en de financiën regelen voor jouw bedrijf.

Denk na over jouw doelgroep

Een ondernemer heeft vaak een helder beeld van zijn doelgroep voor ogen. Hij of zij weet of de producten of diensten die worden aangeboden gericht zijn op mannen of vrouwen, jongeren of ouderen, Randstedelingen, dorpelingen of expats, studenten of zzp’ers, enzovoorts. Een doelgroep vaststellen voor jouw bedrijf is niet alleen nodig voor het bepalen van het aanbod van de webwinkel, maar ook voor de tone of voice en de stijl van de webshop. Je kunt je wel voorstellen dat niet iedere online shopper dezelfde wensen heeft. Ouderen hebben doorgaans geen boodschap aan flitsende beelden, uitgebreide menu’s en kleine lettertjes. Jongeren vinden doorgaans interessant als er sprake is van social media integraties, virtual tours en volop keuzemogelijkheid. Ieder type klant heeft zo zijn eigen wensen.

Online wet- en regelgeving

Online ondernemers hebben zich, net zoals elke ondernemer, aan een aantal wet- en regelgevingen te houden. Dit beschermt de klant én de ondernemer tegen fraude, diefstal en andere online narigheid. Voor online ondernemers met een webshop is het belangrijk om de veiligheid van de klantgegevens en het digitale betalingsverkeer te kunnen waarborgen. Zorg er bovendien voor dat je een duidelijke privacyverklaring en volledige algemene voorwaarden opneemt op de pagina.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

De eerste stap van veel ondernemers is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel regelen. Door je hier in te schrijven, begin je officieel aan jouw bedrijf. Je ontvangt een KvK-nummer en een btw-nummer waarmee je zaken kunt doen. Als je al een bestaand bedrijf hebt, en de webwinkel dus een uitbreiding is van deze activiteiten, is de inschrijving vaak al geregeld. Toch kan het lonen om de inschrijving bij te laten werken in het register.

Domeinnaam

Een webshop is natuurlijk niets zonder domeinnaam. Als je al een bestaande onderneming hebt, is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen die herkenbaar is en aansluit bij de naam van de onderneming. Dit zorgt voor herkenbaarheid en betrouwbaarheid. Het kan echter best een uitdaging zijn om nog een vrije domeinnaam te vinden die aansluit bij jouw wensen. Oriënteer je dus goed op de beschikbare domeinnamen en claim eventueel ook domeinnamen die hierop lijken of een andere extensie hebben. Zo voorkom je concurrentie op jouw bedrijfsnaam en ben je goed vindbaar.

Betalingsverkeer

De meeste online ondernemers krijgen te maken met online betaalverkeer. Vanwege de mogelijkheid op fraude en diefstal is het belangrijk dat de online betalingen heel goed geregeld zijn. Het is daarom essentieel dat je een betrouwbaar e-commerce platform kiest met gepaste mogelijkheden tot betalen. Veelgebruikte betaalmethoden in Nederland zijn iDEAL, AfterPay, Klarna en incasso. Maar houd ook zeker rekening met de wensen van internationale klanten als je globaal onderneemt. Buiten Nederland zijn betalingen met creditcard en Paypal bijvoorbeeld erg populair.

Webwinkel keurmerk

Je ziet bij diverse online winkels vaak banners van keurmerken als Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Deze keurmerken zijn in het leven geroepen om de online veiligheid van klanten te waarborgen. Ze staan garant voor bepaalde voorwaarden waar de webshop aan voldoet om de klant met een gerust hart online te laten shoppen. Zo heb je als klant in een webshop met één van deze keurmerken duidelijkheid over de kosten, mogelijkheden tot achteraf betalen, recht op bedenktijd, garantie en is jouw privacy gewaarborgd. Als online ondernemer is het dus lonend om te kiezen voor een webwinkel keurmerk om het klantvertrouwen te vergroten. 

Hosting

Een webwinkel is natuurlijk nergens zonder hosting. De hostingpartij is waar de webwinkel op een server staat. De hosting zorgt voor de bereikbaarheid van de website en de kwaliteit van de verbinding. De keuze voor hosting is dus enorm belangrijk. Niets is zo vervelend als een trage of slecht bereikbare website. Daar verlies je ongetwijfeld klanten mee. Het liefst kies je voor een betrouwbare hostingpartij die de mogelijkheid biedt tot back-ups en een SSL-certificaat en goede service biedt.

Webwinkelsoftware

Voor het inrichten van jouw webwinkel is goede webwinkelsoftware een must. Elke ondernemer heeft zo zijn of haar eigen wensen en het is essentieel dat de webwinkelsoftware volop mogelijkheden biedt om de verwachtingen van de webshop te realiseren. Kies dus voor een e-commerce platform dat past bij jou en jouw onderneming.

Een webwinkel laten maken

Je kunt er als drukbezette ondernemer natuurlijk ook voor kiezen om een webwinkel te laten maken. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Partijen die webwinkels maken, hebben vaak jarenlange ervaring met het opzetten van succesvolle shops en alle mogelijkheden die de webwinkelsoftware biedt. Zo haal je het maximale uit jouw webshop. Bovendien weten deze ontwikkelaars als geen ander hoe ze jouw wensen kunnen omzetten in realistische toepassingen op de website.

Voor elke website en webshop is online vindbaarheid essentieel. Bezoekers komen tenslotte vaak via zoekmachines op jouw pagina. Een webwinkel moet dus niet alleen goed werkend en aantrekkelijk zijn, maar ook goed vindbaar zijn. Als je een webwinkel laat ontwikkelen door een expert, wordt jouw platform optimaal opgebouwd en goed vindbaar online.

Over Magento

Magento is één van de meest gebruikte webshop platformen in Nederland. Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van dit platform om hun webwinkel soepel te laten draaien en naar eigen inzicht vorm te geven. Magento is een onderdeel van Adobe. Het is een e-commerce platform dat bekend staat om de talrijke mogelijkheden. Daarom leent het platform zich ook uitstekend voor een webwinkel. Er zijn twee versies van Magento beschikbaar. Magento Open Source is gratis en wordt veel gebruikt voor webshops, zowel groot als klein. Magento Commerce is de betaalde cloud versie. Deze versie is vooral interessant voor grote bedrijven.

Het e-commerce platform biedt talloze mogelijkheden voor het personaliseren en vormgeven van de webshop. De check-out- en betalingsfuncties zijn volledig geïntegreerd en het voorraadbeheersysteem wordt gezien als zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn mogelijkheden tot cross-selling en up-selling en weergavemogelijkheden voor aanverwante producten. Bovendien heb je via Magento goed inzicht in de klant- en verkoopstatistieken en zijn diverse third-party integraties mogelijk, onder andere van veelgebruikte tools als Mailchimp, Ebay en Paypal.

De nieuwste Magento versie, Magento 2 genoemd, is zeer geliefd onder ondernemers met een geavanceerde webwinkel. Echter, vanwege de complexiteit van het platform en de vaak hoge kosten die ermee gepaard gaan, wordt het vaak niet gezien als een mogelijkheid voor elke ondernemer. Gelukkig zijn er specialisten die veel ervaring hebben met dit platform en jou op weg kunnen helpen. ShapedFrame maakt het mogelijk om een compleet, schaalbaar, gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt framework aan te bieden.

Over ShapedFrame

Het Magento e-commerce platform is niet eenvoudig te installeren in vorm te geven. Daar wil je zeker een Magento specialist voor inschakelen. ShapedFrame is gespecialiseerd in e-commerce marketing, B2B marketing en Magento 2 e-commerce oplossingen voor start-ups, merken en retailers. Het bedrijf is opgericht in 2020 omdat er maar weinig betaalbare en complete Magento 2 oplossingen werden aangeboden in de markt. Met meer dan 8 jaar e-commerce ervaring biedt het team van ShapedFrame de nodige expertise voor ondernemers zoals jij. Er wordt door het team gebruik gemaakt van een Magento 2 framework voor het realiseren van de webshop wensen van de klant. Zo realiseert ShapedFrame dé ultieme online ervaring voor u en uw klanten.

Gerelateerde berichten

Magento 1

Magento 1 Informatie

Wie ervaring heeft met webshops heeft de naam Magento vast al wel eens horen vallen. Logisch, want Magento 1 is één van de krachtigste e-commerce …
Branding van je webshop

Branding van je webshop

Net gestart met een webshop? Geweldig! E-commerce heeft de toekomst en met een goede online webshop kun je echt wel potten breken. Alleen moet je …
Leveranciers voor je webshop

Leveranciers kiezen voor je webshop

Met een webshop starten? Geweldig, maar dan heb je natuurlijk ook producten nodig. Tenzij je alleen diensten gaat verlenen, kan je niet zonder leveranciers. Het …

Start je e-commerce succes