Branding van je webshop

Net gestart met een webshop? Geweldig! E-commerce heeft de toekomst en met een goede online webshop kun je echt wel potten breken. Alleen moet je wel klanten naar je website krijgen en ze daar vervolgens overtuigen om te kopen. Om tussen de duizenden webshops op te vallen kun je maar beter over een goede eigen uitstraling en tone of voice beschikken. Optimale branding is dan ook essentieel om succesvol te worden met je webshop.

Branding van je webshop

Start met een geweldige naam 

Start je echt vananf nul en ben je nog niet aan een bedrijfsnaam gebonden, dan kun je je creativiteit helemaal kwijt in dit thema. Het kiezen van de naam van je webshop is een belangrijke beslissing. Zorg voor een herkenbare naam met die blijft hangen. Houd je naam kort, simpel en catchy. Potentiële klanten moeten je naam in een fractie van een seconde kunnen onthouden en makkelijk kunnen intikken op het web. Geniaal hoeft je naam niet te zijn en vaak werken beschrijvende namen uitstekend. Kijk wel uit met Engelse woorden. Vaak is het net een tikkeltje moeilijker om te scoren in zoekmachines op termen die al een betekenis hebben.

En vergeet de domeinnaam niet …

Ben je de naam van je webshop aan het kiezen, dan check je maar beter gelijk of de domeinnaam die je op het oog hebt en matcht met de naam van je product, dienst of merk nog vrij is. Is dit niet het geval, dan kun je toch maar beter overwegen of een andere bedrijfs- of productnaam geen optie is. De toekomst is digitaal en als je op je eigen naam niet vlot gevonden wordt, dan maak je het jezelf al een stuk moeilijker. Op bijvoorbeeld SIDN kun je makkelijk nakijken of je gewenste domeinnaam nog vrij is. Zie je het meteen internationaal, dan is het overwegen van een .com zeker de moeite waard.

Een visuele identiteit die raakt

De naam gekozen? Dan is het tijd om er een grafisch sausje over te gieten. Je merk en webshop een herkenbare branding geven is belangrijk. Zo herkennen de klanten immers jouw webshop uit andere sites. Door het creëren van een eigen visuele stijl en een tone of voice claim je een unieke positie en onderscheid je je van je concurrenten. Je logo en je huisstijl moeten doorvertaald worden naar je webshop en op alle communicatiekanalen op dezelfde manier worden neergezet. Een herkenbare branding draagt immers bij aan de verkoop. Bekijk zeker eens de branding en grafische stijl van collega’s en bekijk wat je anders en/of beter wil doen. Zorg dat je branding klopt met het imago dat je wil uitstralen. Een goedkoop ogende stijl van webshop matcht niet met dure prijzen. Je merkidentiteit moet dus als gegoten zitten bij de producten en/of diensten die je in je webshop verkoopt.

Zorg voor gevoel

Welke branding en huisstijl je ook kiest, zorg dat deze je bezoeker niet koud laat. Jouw visuele stijl moet een gevoel oproepen. Weet dat je misschien niet voor iedereen de beste webshop kunt zijn, maar als je branding perfect is afgestemd op je doelgroep ga je wel scoren. Een webshop starten en vorm geven gaat echt wel verder dan enkel producten en prijzen online zetten. Branding geeft mensen een reden om bij jou te kopen, ook al ben je misschien niet de goedkoopste aanbieder op de markt of zijn je producten niet zo uitzonderlijk.

Vertel een verhaal

Wat succesvolle bedrijven en webshops meestal typeert? Ze vertellen een verhaal. Storytelling mag dan misschien een hip woord zijn, het is zeker nuttig. Een authentiek verhaal geeft geloofwaardigheid, schept vertrouwen en zorgt voor een band met de bezoekers. Zeker online zijn dit belangrijke factoren. Mensen gaan immers geld uitgeven en willen zeker van de kwaliteit en service.

Communiceer in voordelen

Blijf  weg van het droogweg opsommen van productkenmerken, maar speel op het gevoel en de voordelen. De kenmerken van een product zijn overal hetzelfde en mensen willen oplossingen krijgen.

2 essentiële vragen die je je moet stellen

Ben je bezig met het branden van website, houd dan de twee volgende vragen steeds in het achterhoofd:

  • Waarom moet een klant het product of de dienst kopen?
  • Waarom zou de klant het bij jou moeten kopen?

Zeker in de laatste vraag zit de kern van je eigen identiteit. Om mensen te overtuigen bij jou te kopen moet je ze immers redenen geven en enkel op product- en serviceniveau kan je je vaak maar moeilijk onderscheiden.

3 snelle tips om een succes te maken van de branding van je webshop

Tip 1 l Zorg voor een herkenbaar logo

Bespaar niet op het logo van je webshop. Een goed logo gaat jaren mee en vormt het uithangbord van je webshop. Over smaak valt niet te twisten, maar een goed logo is sowieso herkenbaar. Huur een kwalitatieve designer in en zorg voor een logo dat blijft hangen en bij jouw webshop past.

Tip 2 l Investeer in het design van je webshop

Wil je werkelijk het verschil maken met concurrenten, investeer dan in het design van je website. Met een eigen uitstraling geef je klanten een reden om bij jou te kopen en niet bij een collega. Verlies bij het branden van je website niet de gebruiksvriendelijkheid uit het oog. Een uniforme stijl, zowel on- als offline zorgt dat je webshop altijd en overal herkenbaar is.

Tip 3 l Content marketing en social media

Om de branding van je webshop uit te dragen heb je kwalitatieve content en social media nodig. Zij vormen dé kanalen om je branding en identiteit in de markt te zetten. Zorg voor waardevolle content die meerwaarde heeft voor je (potentiële) klanten.